Ниагарският водопад грейва в цветовете на българския трибагреник

Ниагарският водопад грейва в цветовете на българския трибагреник
Pixabay
A A+ A++ A

За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България. Инициативата едно от най-красивите природни явления в света да грейне в бяло, зелено и червено е единствена по рода си до днес и ознаменува важен юбилей от навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада, отбелязват от МВнР. Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

Светлинното шоу на 3 март ще може да се наблюдава между 22:00 и 22:15 часа канадско време (05:00 – 05:15 часа в България) както от канадския бряг, така и от САЩ. То може да бъде проследено и на живо във Фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто  - https://www.facebook.com/TorontoBulgaria/

Заради въведените противоепидемични мерки от страна на властите, организаторите призовават българските граждани на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн. 

 

#Ниагарски водопад #българско знаме #национален празник #България #Канада #годишнина #дипломатически отношения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »