Караянчева на Шипка: Да намерим обща цел, която да ни обедини

Караянчева на Шипка: Да намерим обща цел, която да ни обедини
НС
A A+ A++ A

Пред Паметника на свободата на историческия връх Шипка пристигна председателят на парламента Цвета Караянчева, съобщи БНТ.

Най-важният съвет е да намерим обща цел, която да ни обедини и да работим за благото на българските граждани - смята тя.

"Нека днес да забравим за кампанията. Тя започва от понеделник. Днес нека да отдадем почит на всички онези достойни български опълченци, руски воини и воини от различни европейски националности, които са оставили костите си тук. Нека днес всеки да дойде и да преклони глава, да подиша въздуха на Шипка, да почувства свободата с кожата си и да чуе виковете "Ура", тътените на оръдията", каза още Караянчева.

Трябва да мислим занапред, да загърбим егоизма си и да спазим това, което е написано на сградата на Народното събрание "Съединението прави силата", категорична беше тя.

Според нея, Шипка привлича посетители всяка година, защото това е едно желание за преоткриване на националната ни идентичност, желание да се почувстваме истински българи на този ден. Караянчева посъветва всички, които няма да отидат на Шипка днес, да го направят някой друг ден от годината.

"Трудни бяха времената за всички парламентаристи, но аз мисля, че парламентарният дух не е загубен, защото всеки от парламентарната трибуна може да изразява своето мнение. Българските граждани могат да изразяват своето мнение на площадите и ние това го видяхме миналата година - едни протести, които бяха с много добри послания, за съжаление хора, които са от нашето политическо минало, яхнаха тези протести и те всъщност бяха опорочени, но това, което ни казваха младите хора, ние бяхме готови да го чуем", заяви председателят на Народното събрание.

Според нея парламентът е много важна трибуна на всички политически сили и трябва да се използва, но да се използва ефективно.

Тя пожела много здраве на българските граждани и да имат високо самочувствие, "защото България е древна държава с дълбоки корени и надявам се, прекрасно бъдеще".

 

#Цвета Караянчева #Шипка #национален празник #3 март

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »