Община Габрово отмени честванията на Шипка, но президентът Радев ще е на върха - ето я програмата му

Община Габрово отмени честванията на Шипка, но президентът Радев ще е на върха - ето я програмата му
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев ще участва в честванията на връх "Шипка" за 3-и март. Официално властите отмениха тържествена част пред паметника заради пандемията, но традиционно хиляди изкачват стъпалата към върха. По същия начин бе и миналата година навръх националния ни празник.

На връх Шипка все пак започна подготовката за тържествата по случай трети март. Гвардейци направиха генерална репетиция на честванията.

Още от сутринта започна подготовката за 3 март. Първо с разчистването на падналия близо 10-сантиметров сняг. Почиства се и площадът пред паметника и стълбите до него, където се очаква да се съберат най-много хора.

Ето програмата на президента и вицепрезидента утре:

От 11.10 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и руските воини, загинали за свободата на България на връх Шипка.

В София от 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в церемонията по издигане на националния флаг на Република България пред паметника на Незнайния воин и ще поднесе цветя пред Паметника на българския опълченец.

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София ще се състои тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

#Румен Радев #Шипка #3 март

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай