Избори 2021: Утре ЦИК тегли жребия за подреждането на партиите в бюлетината

Избори 2021: Утре ЦИК тегли жребия за подреждането на партиите в бюлетината
A A+ A++ A

Департаментът на външните работи, търговията и развитието на Канада е информирало с нота българското Министерство на външните работи, че дава съгласието на страната за откриване на 11 избирателни секции на нейна територия във връзка с произвеждането на избори за народни представители на 4 април 2021 година.

В нотата се уточнява, че не се възразява срещу откриването на избирателни секции в двете дипломатически представителства на България в Отава и Торонто, както и в почетното консулство във Ванкувър. По изключение се дава разрешение за разкриване на СИК и в следните населени места извън задграничните ни представителства: Монреал, Брамптън, Калгари, Квебек, Вон, Кичънър, Ниагара Фолс и Едмънтън.

Канадската страна посочва изрично, че на намиращите се извън задграничните ни представителства населени места, в които по изключение се предоставя разрешение за разкриване на СИК, няма да бъде предоставян специален статут и те няма да се ползват с неприкосновеност в рамките на периода на гласуване. Осигуряването на обществената безопасност и сигурността на  помещенията, където ще се гласува, следва да бъде обезпечено от страна на дипломатическите и консулските ни представителства.

Даденото съгласие от канадска страна за разкриване на посочените СИК не освобождава задграничните ни представителства в Канада от задължението за спазване на приеманите на федерално и провинциално равнище решения и мерки с оглед ограничаване разпространението на COVID-19.

Отбелязва се, че в зависимост от развитието на епидемичната обстановка и издаваните от страна на федералните и провинциални здравни власти актуални разпоредби съществува вероятност гласуването на място да не се състои по план, като се отправя молба към посолството да изготви планове за действие при подобна ситуация.

Централната избирателна комисия на 2 март (вторник) 2021 г. от 16.00 часа ще проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване в изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

Това съобщиха от пресцентъра на ЦИК.

В 17.00 часа ще се тегли жребий за определяне на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партиите и коалициите.

#ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »