Сидеров иска 1000 лв. минимална заплата

Сидеров иска 1000 лв. минимална заплата
Според Волен Сидеров пари за това има, но се крият от управляващите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Минималната работна заплата в България да не може да бъде по-ниска от средната минимална работна заплата в другите страни – членки на ЕС, и да стане 1000 лева, такава промяна в Kодекса на труда са внесли в парламента от „Атака“.

Това е старо настояване на националистите, което преди време те внесоха в Народното събрание като проект за решение.

Настояването им е минималната пенсия да бъде 500 лева. Според лидера на партията Волен Сидеров пари за това има, но се крият от управляващите, предаде Дарик радио.

„Политическият така наречен елит, управляващите, приемат, че българите са десет пъти по-нисши същества от средния европеец. Ако трябва да се сравнява с брутен вътрешен продукт, защото някой умник сега ще каже „Ама тук, в България, нещата са... нямаме така силна икономика“, ако трябва да има сравнение обективно, БВП на глава от населението за България е около половината от средното за Европа. Тоест, ако търсим база за сравнение, значи можем да кажем тогава заплащането да бъде половината от средноевропейското“, каза Сидеров.

Лидерът на „Атака“ посочи, че минималното трудово възнаграждение за месец в Люксембург е 1758 евро.

„Само ми кажете Люксембург с какво има предимство пред България! По-голяма държава ли е, по-силна икономика ли е, космически технологии ли развива, нефт и петрол ли има“, попита Сидеров.

#България #Волен Сидеров #Атака #минимална работна заплата #Люксембург #ЕС #Европа #Народното събрание #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"