Тръмп с първа изява след Белия дом: Може да ги бия на изборите за трети път през 2024 г.

Тръмп с първа изява след Белия дом: Може да ги бия на изборите за трети път през 2024 г.
A A+ A++ A

Доналд Тръмп изнесе първата си реч след напускането на поста като президент на САЩ на онлайн конференция на консерватори във Флорида.

Събитието е организирано само седмици след като той беше оправдан по време на процес за импийчмънт, при който някои членове на собствената му републиканска партия гласуваха срещу него.

Бившият президент на САЩ каза пред събралите си на конференцията, че няма да създава нова политическа партия, но "кой знае - може да се кандидатира за трети път за държавен глава на изборите след 4 години".

Той повтори твърденията си, че е спечелил изборите през ноември и намекна за поредното участие през 2024 г., като каза: „Може дори да реша да ги победя за трети път“.

Тръмп силно критикува наследника си, демократа Джо Байдън, казвайки, че политиката на САЩ е преминала от „Америка на първо място до Америка на последно място“.

Конференцията за консервативни политически действия (CPAC) в Орландо е израз на неговото продължаващо влияние върху част от републиканците.

Настроението на конференцията досега беше изключително про-Тръмп, сред лекторите бяха сенаторът от Тексас Тед Круз и синът му Доналд Тръмп-младши.

Речта на г-н Тръмп беше очаквана горещо от неговите привърженици, предвид относителното му отсъствие от политическите прожектори след напускането на поста.

Бившият президент остава без достъп за социални медийни платформи, включително Фейсбук и Туитър, заради отговора си на смъртоносните бунтове през януари в Капитолия на САЩ.

Той живее в голф курорта си Mar-a-Lago във Флорида, откакто напусна Белия дом.

„Днес заставам пред вас, за да заявя, че невероятното пътуване, което започнахме заедно преди четири години, далеч не е приключило“, каза той.

-“Събрахме се този следобед, за да поговорим за бъдещето – бъдещето на нашето движение, бъдещето на нашата партия и бъдещето на нашата любима страна”, заяви Тлръмп.

Той отхвърли всяка идея, че може да създаде нова политическа партия – описвайки я като “фалшива новина”.

“Това не би ли било брилянтно? Нека създадем нова партия, за да можем да си разделим гласовете си и никога да не спечелим”, каза той.

Той атакува първоначалните действия на Джо Байдън като президент – особено по отношение на имиграционната политика.

Бившият президент заяви пред консервативните си поддръжници в неделя, че те са изправени пред “борба за оцеляването на Америка”, докато изнасяше първата си голяма реч след загубата на изборите.

“Ние се борим за оцеляването на Америка, каквато я познаваме. Това е борба. Това е ужасна, ужасна, болезнена борба … но в крайна сметка ние винаги печелим”, каза той на Конференцията за консервативни политически действия в Орландо.

Бившият президент заяви, че под управлението на Джо Байдън САЩ вече са загубили статута си в енергийния сектор и ще зависят от вноса на петрол.

В изказването си на конференцията на консерваторите CPAC Тръмп разкритикува решението на САЩ да се върне към Парижкото споразумение за климата – той заяви, че то позволява само емисии от други страни “с по-ниски стандарти” като Русия, Индия и Китай, като същевременно затруднява САЩ. Тръмп каза, че той самият е постигнал „енергийно господство“ и е направил САЩ „енергийна суперсила“ – „повече от Саудитска Арабия, повече от Русия“.

“При радикалните демократи цената на бензина вече се е повишила с една трета”, каза Тръмп въпреки факта, че американската администрация не определя цените на горивата.

„Сега ще зависим от Русия и Близкия изток за доставки на петрол“, прогнозира Тръмп.

#Доналд Тръмп #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »