Ето какво можете да хапвате вечер, за да сте в отлична форма

Ето какво можете да хапвате вечер, за да сте в отлична форма
A A+ A++ A

Все повече диетолози зоват, че правилното хранете и особено вечерята са много важни, ако искаме да свалим килограми. Оказва се обаче, че е достатъчно не да гладуваме, а просто вечер да консумираме определени продукти, за да поддържаме форма.

Първи в списъка с храни, които е препоръчително да консумираме вечер, са зеленчуците. Изберете такива, който са минали термична обработка. Така много от фибрите им се усвояват по-добре от тялото ви.

Яйцата също са източник на здравословен протеин. Основно правило е да не се прекалява с тях. Две добре сварени яйца (до твърд жълтък) или разбъркани на омлет с лека салата са подходяща вечеря за отслабване.

Бялото месо също влиза в списъка с храни, които е препоръчително да консумираме вечер. Изберете пилешко или пуешко, като задължително премахнете кожата му. Пригответе месото на пара или задушено без мазнина. Гарнирайте с прясна салата.

Най-малко 3 часа преди сън може спокойно да си хапнете риба треска, щука или мерлуза, пише лупа.бг.

Пригответе ги без мазнини и с минимално количество сол.

В списъка с храни, които е препоръчително да консумираме вечер попада и киселото мляко. То е богат източник на лек протеин, който се усвоява безпогрешно, като не претоварва тялото и не се задържа под формата на излишни мазнини.

Макар и пресните плодове да не са най-добрият избор за храна вечер, една чаша малини или боровинки е за предпочитане пред любимите ни нездравословни храни, а включват приблизително около 70 калории, като в същото време количество витамини и антиоксиданти е високо.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »