Хекимян с емоционално разделяне с "Тази сутрин"

Хекимян с емоционално разделяне с "Тази сутрин"
A A+ A++ A

Тази сутрин бе последният ефир на Антон Хекимян като водещ на предаването "Тази сутрин". Ето какво каза по този повод журналистът:

"Скъпи зрители, това е един много специален момент за мен. Седем години вървяхме заедно по този път и за мен всеки момент е безценен. Аз вярвам, че нищо не започва и свършва с един човек, а за журналистиката това важи с още по-голяма сила. През всички тези години се научих, че най-важното нещо е да бъдем благодарни. Най-голямата сила е да кажем благодаря. Затова в следващите минути ще кажа благодаря, първо - на вас, зрителите. За вашата подкрепа, ангажираност, сигнали, обективни критики, за всичко, което сте ми дали в ролята ми на репортер и водещ.

Моята връзка с bTV не е само в годините ми като водещ на “Тази сутрин". Стартът ми в телевизията - още като стажант започна в сутрешния блок на bTV преди 17 години. Ето защо добре знам, че в нашата работа най-важен е екипът и всяка стъпка, която съм направил напред е и заради хората, с които съм работил, продължавам да работя и от които се уча. Тези хора се превърнаха в мое семейство. Сега семейството за мен става още по-голямо, от момента, в който приех отговорността да бъда директор "Новини, актуални предавания и спорт“ на телевизията с най-високо доверие.

Вярвам, че движението винаги означава развитие. Защото само когато си поставен на изпитание, можеш да разбереш кой си всъщност. И само тогава разбираш кой можеш да бъдеш.

Телевизията е сложен организъм - виждате едно лице на екран, но има много хора, които дишат с този процес и са част от всичко, което гледате и научавате. Не мога да изброя имената на всички колеги, и на тези тук зад камерите, и горе в апаратната, в нюзрума и монтажните, но всъщност те са лицето на това предаване, а не аз. Защото заедно създаваме и заедно живеем тази работа. Така ще бъде и занапред!

От понеделник, точно в 6 часа, "Добро утро“ ще ви кажат новите водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Златимир идва със сериозен опит в различни сфери на телевизионната журналистиката, а Биляна вече познавате добре като доказан журналист. Вярвам в тях и им пожелавам успех!

"Тази сутрин“ посреща 1 март в нов формат и с нов начален час

Предстои ви да видите едно още по-динамично предаване, за което с колегите работим активно през последния месец. А "Тази сутрин“ ще продължи да е диалогична и ексклузивна трибуна за всички гледни точки по актуалните събития, обществените и социални теми.       

Но нашите телевизионни срещи не свършват. По време на предизборната кампания ще се виждаме отново в най-горещите дебати и политически интервюта. Ще се видим и на 4 април в ефира на bTV - във важния за цяла България изборен ден.

А най-често задавания ми въпрос през последните години - в колко ставам сутрин, остава актуален. Ще продължа да ставам рано! Защото пред мен стои голямата задача да развивам Новините, актуалните предавания и спорта в bTV.   

bTV Новините остават независими и обективни, а  bTV - телевизията, в която работят най-добрите журналисти в България. Те задават скоростта, с която се движим през тези 20 години, a по нея се мери динамиката, с която се развива телевизията у нас. Ние няма да спрем до тук - ще продължим да развиваме световните тенденции за модерна телевизия, която следва високите журналистически стандарти.

Уважаеми госпожи и господа, има професии, които човек избира само със сърцето си. Това са професии с мисия. На тях не може да се посветиш, ако не го носиш в душата си. Журналистиката е една от тях - държи те буден, държи те неспокоен - че може още и че може по-добре. Проблемите, за които разказваме всеки ден, са свързани с много човешки съдби и това е нещото, което ни прави непримирими да търсим и казваме истината. Нещото, което не ни позволява да се отказваме. Независимо от сериозните теми, няма да ви лишим и от позитивните и вдъхновяващи новини и истории.

Накрая искам да благодаря на хората преди мен, защото всеки от тях е допринесъл за успехите на медията ни. За мен и колегите ми всеки ден е битка за вашето доверие. Няма запазени места и няма окончателен успех в нашата работа. Но с всеки репортаж, с всяко интервю и предаване ние ще продължаваме да се доказваме отново и отново.

Важното е да помним едно - "Където и да отидеш, отиди с цялото си сърце“. Аз оставам тук с цялото си сърце!

И нещо, което съм си мислил през всичките тези години, след толкова ранни утрини - повярвайте ми, всеки един изгрев си струва!"

Накрая в студиото влезе продуцентът на сутрешния блок Петър Томов и започна да разказва как от 17 години Хекимян работи сутрин, обед и вечер в телевизията и как очевидно е носил маршалски жезъл в раницата си. Слушайки го, очите на журналиста се напълниха със сълзи.

"За първи път си позволявам да си насълзя очите", каза Хекимян в ефира, докато колегите му от сутрешния блок се появиха на заден план с маски, за да му пожелаят на добър час. Същевременно той обясни, че не се разделя с екрана, тъй като ще води част от предизборните студиа, както и изборния ден на 4 април.

 

#Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »