Байдън с указ за засилване на някои производства в САЩ

Байдън с указ за засилване на някои производства в САЩ
Twitter/@POTUS
A A+ A++ A

Американският президент Джо Байдън подписа указ, който има за цел да увеличи броя на работните места в производството. Байдън иска да като подсили снабдителните вериги в страната за акумулатори и батерии, лекарства, ключови минерални ресурси и полупроводници, предаде БНР, позовавайки се на Асошиейтед прес.

САЩ стават все по-зависими от вноса на тези продукти - потенциален риск за националната сигурност и икономика, с който правителството на Байдън се надява да се справи чрез планирания преглед за 100 дни и с увеличаване на вътрешното производство. Наред с това обаче Байдън ще се стреми да работи с международни партньори за гарантирането на стабилна и надеждна снабдителна верига.

Представители на Белия дом подчертаха, че указът ще помогне за създаването на работни места в производството - обещание, каквото са давали и предишни президенти, постигайки смесени резултати при осъществяването му, отбелязва Асошиейтед прес.

Според бюрото за трудова статистика в момента в САЩ има 12,2 милиона работни места в производството, докато през 2000 г. те са били 17 милиона.



#Джо Байдън #указ #работни места #увеличаване #внос #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »