Езиковите центрове: Работим в по-малки групи, готови сме да отворим

Езиковите центрове: Работим в по-малки групи, готови сме да отворим
A A+ A++ A

"Преминаваме успешно проверката как можем да работим при повишени мерки за безопасност в ситуация на епидемия от Covid-19. Работим с по-малките деца и в по-малки групи. Дотук нямаме никакви случаи на заразени преподаватели и деца". Това обясни пред БНР Върбинка Хаджидимитрова, член на УС на Българската асоциация на езиковите центрове. Те все още очакват отговор на многобройните им писма дали ще им бъде разрешено да работят в пълен капацитет от 1 март.

"Ние настояваме по-големите ученици да се завърнат в центровете, защото голяма част от тях се готвят за международни изпити", акцентира тя и уточни, че подготовката не може да протече само онлайн, тъй като в България е силно предпочитан хартиеният вариант на тези изпити:

"Ние трябва да осигурим тренинги. За да се справиш успешно на един изпит, трябва не само да си овладял учебния материал, но и успешни изпитни стратегии, за да можеш да направиш задачите за определеното време. Трябва да направим добри пробни изпити".

Дезинфекция и непрекъснато проветряване е основната противоепидемична мярка, която прилагат езиковите центрове:

"Предимството ни е, че нямаме някакви големи междучасия, в които да се събират децата. Те прекарват най-много 1 или 2 часа - в зависимост от възрастта си. Нямаме столова или бюфет, така че влизането и излизането от езиковите центрове става при строги правила", каза още Хаджидимитрова.

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"