Хванаха опит за контрабанда на смартфони за близо 100 000 лв.

Хванаха опит за контрабанда на смартфони за близо 100 000 лв.
АМ
A A+ A++ A

Два нови опита за контрабанда на мобилни телефони предотвратиха митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“.  През месец февруари при две проверки на леки автомобили, излизащи от страната към Турция са открити 277 контрабандни смартфона.

При единия от случаите, на 10.02.2021 г., лек автомобил „Audi“ с хасковска регистрация пристига на пункта на път от България за Турция. Шофьорът и неговата спътница заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности. Превозното средство е селектирано за щателна проверка. След сканиране с рентгенова апаратура и физически контрол митническите служители откриват около двигателя на колата 145 мобилни телефони от известна марка.

При втория случай телефоните са открити при проверка на излизащ от страната на  19.02.2021 г. лек автомобил марка „Volkswagen Sharan“ със сливенска регистрация. В автомобила пътували шофьорът и четиримата му спътници - една жена и трима мъже, всички български граждани. При извършения личен преглед на дамата се установява, че тя е укрила в дамската си чанта, в джобовете на дрехите и по тялото 132 смарт-телефона.

Откритите общо 277 мобилни телефона с пазарна стойност близо 97 000  лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

#Агенция "Митници" #смартфони #контрабанда #Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »