МЗ: Сертификат за COVID-ваксина се издава след приемането на втората доза

МЗ: Сертификат за COVID-ваксина се издава след приемането на втората доза
ВМА
A A+ A++ A

Във връзка с множеството запитвания от граждани относно издаването на сертификат за ваксинация срещу COVID-19, от Министерството на здравеопазването припомнят следното:

Сертификат за имунизация срещу COVID-19 лицата могат да получат след приложена втора доза от ваксината!

Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое имеможе да достъпи пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg , от меню „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО“, подменю „МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ“. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „ИМУНИЗАЦИИ“. Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

От здравното министерство обръщат внимание, че сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.#сртификат #covid-19 #ваксинация #издаване #втора доза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай