Проверяват как са харчени пари по европроект за социален патронаж

Проверяват как са харчени пари по европроект за социален патронаж
Pixabay
A A+ A++ A

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ започна проверка на проекта на столичния район „Красно село“ по мярката „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3“, след медийни публикации за разпределението на средствата по проекта. Това съобщиха от социалното министерство. Ръководителят на Управляващия орган сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), които да се произнесат по компетентност дали има нарушения при управлението на проекта.

До момента ОПРЧР е извършила една проверка на място за изпълнението на проект „Район Красно село - по-близо до гражданите - патронажна грижа“. Обект на проверката са постигнатите резултати от проекта, в т.ч. брой нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на „Патронажна грижа“.

УО на ОПРЧР ще извърши проверки на всичките 17 столични района, които предоставят услуги по мярката „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“.

 

 

#АДФИ #ГИТ #ОПРЧР #проверка #проект #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »