Съдът започва да гледа по същество делото срещу Кристиан Николов

Съдът започва да гледа по същество делото срещу Кристиан Николов
Булфото
A A+ A++ A

В Софийски градски съд (СГС) вднес започва по същество делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, предаде БГНЕС.

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Разпоредителното заседание беше на 21 януари. „Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се”, каза тогава Кристиан Николов в съдебна зала, като се обърна към близките на Милен Цветков.

 

#СГС #дело #Милен Цветков #Кристиан Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »