Младенов: Грузия е пример за решителност към ЕС и НАТО

Младенов: Грузия е пример за решителност към ЕС и НАТО
Грузия е отличен пример за това как решителността в диалога с ЕС и НАТО носи конкретни ползи, заяви Николай Младенов при посещението си в Тбилиси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази подкрепата на България към Грузия в отношенията й с ЕС и НАТО по време на посещението на петима външни министри в Тбилиси.

„Грузия е отличен пример за това как решителността в диалога с ЕС и НАТО носи конкретни ползи“, заяви Николай Младенов, цитиран в съобщение на Външно министерство.

„Има напредък по споразумението за асоцииране и за свободна търговия, както и първи стъпки за визова либерализация. Другите страни от Източното партньорство могат да се поучат от този напредък“, допълни българският външен министър.

Заедно с колегите си от Латвия, Литва, Румъния и Чехия Николай Младенов разговаря с президента на Грузия Михаил Саакашвили, с председателя на парламента Давид Бакрадзе и с външния министър Григол Вашадзе, както и с представители на опозицията и на гражданското общество.

„Тук сме, за да подкрепим реформите в Грузия, нейната стабилност и териториална цялост“, заяви от името на своите колеги българският външен министър.

Той подчерта, че ЕС вярва, че като демократична страна на 1 октомври Грузия ще проведе честни и свободни избори, резултатът от които ще се реши при урните.

„Убедени сме, че след големите подобрения, направени в изборното законодателство, са изпълнени най-важните условия за качеството на изборния процес“, отбеляза Николай Младенов.

#МИхаил Саакашвили #Чехия #Румъния #Литва #Латвия #НАТО #ЕС #Тбилиси #Грузия #България #Николай Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »