Мутафчийски: Хората проявяват зрялост, над 1160 са ваксинираните във ВМА само през вчерашния ден

Мутафчийски: Хората проявяват зрялост, над 1160 са ваксинираните във ВМА само през вчерашния ден
A A+ A++ A

На място в село Самуилово община Петрич премиерът Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и председателят на Националният оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски провериха ваксиниране, осигурено от мобилен екип. Медици от Центъра за спешна медицинска помощ в София са доставили тази сутрин 150 дози в селския медицински пункт, където те извършват и имунизацията на желаещите, най- възрастният жител на Самуилово на 92 години също е в списъка.

Премиерът Борисов коментира:

"Лекари от София, медицински сестри, ако не достигнат, има още за радост много желаещи, ще отидат, ще вземат пак, ако трябва и бронетранспортьори, и тях ще пратим до труднодостъпните места. Така че освен големите болници и най-малките населени места - 88 000 дози днеска сме разпръснали из страната".

Съвместно с центровете за спешна помощ и големите болници са сформирани 25 мобилни екипи, които ще доставят ваксини до малки населени места и лични лекари там, обяви здравният министър. Ще има и национален координатор, към който да се обръщат кметовете на малките селища.

Проф. Мутафчийски коментира, че хората проявяват зрялост, над 1160 са ваксинираните във ВМА само през вчерашния ден. Най-възрастният е бил на 96 години, а най-младият - на 18 години:
"Само в България върви такава полемика - коя била по-добрата ваксина. Такова нещо не съществува в цивилизования свят в момента. В Западна Европа никъде не се говори коя е по-добра и каква е по-добра. Те са достатъчно надеждни. В България съществуват, теоретично, 4 милиона, които са незащитени. 4 милиона, нали разбирате, какъв терен има за действие на този вирус".

#ваксина #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"