Астра Зенека, Пфайзер и Модерна - всяка от ваксините създава имунитет поне за 8-12 месеца

Астра Зенека, Пфайзер и Модерна - всяка от ваксините създава имунитет поне за 8-12 месеца
A A+ A++ A

Интересът към ваксинирането се усили, когато се разбра, че всеки може да се ваксинира. Това решение е много правилно – ще стимулира хората да се чувстват свободни, когато и където пожелаят, да се имунизират. Броят ще се увеличи за много кратко време“. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ председателят на Отделение по медицински науки към БАН акад. Богдан Петрунов.

Акад. Богдан Петрунов допълни, че не е изненадан от масовия наплив на хора и го определи като типична психологическа реакция.

Според акад. Богдан Петрунов могат да бъдат направени промени по отношение на организацията. „Особено с включването на общопрактикуващите лекари – те си познават пациентите. По този начин ще се избегне такова струпване“, каза акад. Богдан Петрунов.

Акад. Богдан Петрунов заяви, че изборът на ваксината не е толкова личен проблем.

„Той е проблем на лекаря и на специалиста, който трябва да прецени спрямо здравословно състояние на пациента. Трите ваксини у нас нямат някаква разлика в показанията за определена група болни хора със странични заболявания. Всяка една може да бъде използвана при всички категории болни, с хронични заболявания и здрави хора“, обясни акад. Богдан Петурнов, като уточни, че трите ваксини създават имунитет, който може да бъде от 8 до 12 месеца.

#ваксинация #ваксини #ваксина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"