5-дневна акция „Курорти“ започнаха пътните полицаи

5-дневна акция „Курорти“ започнаха пътните полицаи
МВР
A A+ A++ A

От днес до 23 февруари е в ход нова специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата, като в различните райони на страната тя ще е с различен акцент. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

По пътищата, където има засилен трафик на товарни автомобили, проверките към водачите им ще продължат. Засилено ще е полицейското присъствие по пътищата към курортите Боровец, Банско и Пампорово. Там ще се следи за спазване на скоростните режими. Освен това с потоците ще се движат мобилни екипи, чиято задача ще е недопускане на неправилни маневри. Главен инспектор Близнаков отправи апел към водачите, които ще пътуват през планинските проходи, да се движат със съобразена скорост и напомни за опасността от падащи камъни по това време на годината.

9407 товарни автомобила и 1648 автобуса са проверени у нас по време на последната операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - ROADPOL. Тя се проведе от 8 до 14 февруари. При товарните автомобили са установени 3478 нарушения, 148 от тях са свързани с техническата им изправност.

В 10 случая са констатирани опасни технически неизправности и са наложени принудителни административни мерки. 10 са установените шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, а един е управлявал след употреба на наркотични вещества. По време на проверките един водач е задържан за предлагане на подкуп на проверяващите. При автобусите са установени 281 нарушения, в по-голямата си част не са съществени. Установен е един водач, управлявал след употреба на алкохол.

#Пътна полиция #акция #пътища #зимни курорти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »