Факт е първата оставка след безумния инцидент с детето убито от ток

Факт е първата оставка след безумния инцидент с детето убито от ток
A A+ A++ A

Факт е първата оставка, предизвикана от инцидента в София, при който 16-годишно дете беше убито от ток на тротоара, вече е факт. Поста си ще напусне главният архитект на район „Триадица“, съобщи кметът на района Димитър Божилов. Издигнатият от „Демократична България“ кмет на района даде пресконференция във връзка с трагичния случай на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов.

"Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо за незаконни обекти. Район „Триадица“ е отговорило на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките. Останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове“, каза Божилов.

Припомняме, че от пресконференция на кмета на София Йорданка Фандъкова вчера стана ясно, че павилионът в двора на болница “Св. Иван Рилски” е бил свързан на база служебна бележка, подписана със запетая от главния архитект на район “Триадица”, пише 24 часа. В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация. Точно този документ обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ, откъдето уточниха, че не са контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.

 

#оставка #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници