Училищният звънец би за 730 000 българчета

Училищният звънец би за 730 000 българчета
За първи път в класните стаи ще влязат 63 000 деца, а 450 полицаи ще се грижат в днешния празничен ден за сигурността на учениците в столицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Училищният звънец би за 730 000 ученици, които прекрачиха прага на българските училища на 17 септември.

За първи път в класните стаи влязоха 63 000 деца, а 450 полицаи се грижиха в този празничен ден за сигурността на учениците в столицата, предаде БНР.

Служители на КАТ помагаха при преминаването през кръстовищата пред столичните училища.

Все още в 118 учебни заведения в страната не са приключили ремонтните дейности, но това няма да попречи на работата на учителите и учениците, увериха от образователното министерство.

47 000 ученици и деца в детските градини започват новата учебна година във Варна в ремонтирани и обновени сгради.

Общината е вложила над 1,6 млн. лв. в ремонтите, които са приключили навреме.

Ремонтирани и заредени с гориво са и отоплителните системи на училищата, заяви заместник-кметът по образование Коста Базитов.

1300 първокласници тръгват на училище в Русе. В седем от училищата се извършва саниране по Оперативна програма „Регионално развитие“.

От общинската администрация обещават, че ремонтите ще бъдат приключени до края на септември, с изключение на тези в училище „Никола Обретенов“.

В Габрово ремонтите приключиха преди началото на учебната година. С близо 8 млн. кв. по ОП „Регионално развитие“ са обновени 5 училищни сгради и 9 детски градини.

С час по безопасност на движението започва новата учебна година в Бургас. Преди да влязат в класните стаи, учениците ще почетат с минута мълчание и 30-секунден звънец паметта на загиналите на пътя деца.

През целия ден доброволци със светлоотразителни жилетки и палки „Стоп“ ще помагат на учениците да пресичат пътното платно. Тази година са сформирани 194 паралелки с първоклсници.

#17 септември #първи учебен ден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"