Куп нарушения около мястото на трагичния инцидент с 16-годишното дете

Куп нарушения около мястото на трагичния инцидент с 16-годишното дете
A A+ A++ A

Множество нарушения в търговските обекти край мястото, където загина 16-годишното момче, установи проверка, извършена от Район „Триадица”. Оказва се, че част от павилионите е  трябвало да бъдат премахнати, а при други разположението на кабелите е било променено преди три години.

Инспекцията е показала още, че един от търговските обекти, свързан с въпросните кабели от шахтата, не е работил, но и няма разрешително за поставяне, което означава, че изобщо не трябва да бъде на това място.

Друг от павилионите, намиращ се  в съседство, към който води оголеният и опасен електрически кабел, е бил в процедура, както за узаконяване, така и за премахване.  По абсурдния казус преди две години е потърсено становище от Областната управа на София и болничното заведение, с което павилионът е имал сключен договор, но до краен резултат така и не се е стигнало.

Четири от петте павилиона преди три години са били захранени с ток с кабели по въздуха, но след премахване на стълб, кабелите са прокарани под земята. Проверката на институциите продължава, а близките на загиналото момче са категорични, че са готови на протест

#нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"