Гришо почна мощно, но се срина заради болки в гърба срещу №114 в света! Аут е от Мелбърн

Гришо почна мощно, но се срина заради болки в гърба срещу №114 в света! Аут е от Мелбърн
A A+ A++ A

Огромните надежди на нашия Григор Димитров се сринаха болезнено и хасковлията загуби от №114 в света Аслан Карацев с 1-3 сета на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия. Българинът започна много силно мача и спечели убедително първия сет, но по време на мача получи травма в гърба, която му попречи да задържи високото си ниво и позволи на руснака да продължи сензационното си представяне в Мелбърн.

1-0 Сервис гейм на 0 за 86 секунди за Григор, който пласира четири първи сервиса. При два от тях ретура не влезе в игра, а в останалите две разигравания той бързо стигна до успеха.

1-1 Карацев взима първия си сервис гейм на 30. След двойна грешка се стигна до 40-30, но след това слайс бекхендът на Димитров попадна в мрежата.

1-2 Пробив за Карацев. В този гейм сервисът на Димитров не функционираше. Той направи една двойна грешка, а Карацев играеше с много дълбоки ретури на втори сервис. При 30-40 един такъв падна в краката на Григор, който не можа да се справи с втория си удар.

2-2 Пробивът е върнат веднага. Карацев бе доста колеблив с началния си удар. Направи двойна грешка за 15-30, след което при 30-30 прати ретура от бекхенд в аут. Още един добре пласиран ретур от българина доведе до нова грешка на съперника.

3-2 Гейм на 0, в който Димитров пласира 2 аса и много бързо сяда на почивка с преднина.

4-2 Пробив за Димитров. Дълъг гейм, който продължи над 8 минути. От 0-30 Карацев стигна до 30-30 с два аса. Григор спаси един геймбол, а след това стигна до шанс за пробив с хубав бекхенд, матирал излезлия на мрежата съперник.

И този, и следващият брейкбол бяха отразени с хубави комбинации от Карацев. След двойна грешка обаче се стигна до трети шанс за пробив, при който руснакът сбърка.

5-2 Пробивът е затвърден с поредния бърз сервис гейм за Димитров, в който той прави два аса.

6-2 Сет за Димитров! Българинът се справя все по-добре с началния удар на съперника си. При 15-30 Карацев направи две грешки при втория си удар в разиграването и така с петия пореден гейм в полза на българина първата част приключва.

Карацев продължава много рядко да влиза в разиграване при сервис на Димитров, който няма проблеми да завършва с хубави удари по правата. Серията му вече е шест поредни гейма.

Вторият гейм в сета продължи 12:36 минути. Григор имаше пет брейкбола в него, но Карацев успя да се измъкне от сложната ситуация.

Григор успя да обърне гейма от 0-30 след няколко добри първи сервиса.

Димитров стигна до 15-40, но Карацев намери най-добрите си сервиса в този критичен момент, завършвайки гейма с три последователни аса.

След пропуснатите шансове в предишните сервис геймове на съперника, сега Димитров направи първия си лош гейм от доста време и след серия от непредизвикани грешки позволи на руснака да стигне до аванс.

Сценарият от първия сет се повтаря. Григор заигра търпеливо и изчака няколко грешки на съперника. При 15-40 руснакът отрази осми брейкбол в сета, но след това последва първата му двойна грешка в мача.

Уверен гейм на сервис, след който Димитров отново е напред в резултата.

Един от най-лесните сервис геймове за Карацев завършва с ас след само точка за Григор в него.

За съжаление най-слабият гейм на сервис за Димитров води до възможност на руснака да сервира за сета. При 30-40 Григор измъкна разиграването след 15 удара, в които Карацев доминираше. Димитров пропусна геймбол след наглед лесна топка от форхенд, след което даде нов брейкбол с двойна грешка. При него Карацев реализира с перфектен бекхенд по правата.

Руснакът не трепна и печели сета с гейм на 0.

Геймът започна трудно с 0-30 след двойна грешка, но оттам насетне първият сервис донесе бързи точки.

Карацев определено повиши нивото и това води до хубави комбинации за гейм на 0.

Димитров спаси един брейкбол, след което отново не се възползва от своя геймбол, за да се стигне до втори шанс, при който руснакът изпълни невероятен бекхенд ретур по късия диагонал.

Сервисът на Димитров напълно изчезна, а на втори начален удар руснакът продължава с агресивните ретури.

Очевидно бе, че Григор Димитров изпитва физически проблем.

Григор едва вкарваше топката в игра и очевидно чака края на сета, за да вземе медицински таймаут. По време на прекъсването физиотерапевтът на българина му предложи парацетамол и масаж, а проблемът очевидно е спазъм в гърба.

Карацев продължи силната си серия и успя да вземе преднина в началото на четвъртия сет.

Димитров изравни геймовете, след като при 30-30 показа повече концентрация и хладнокръвие от руснака и спечели следващите две точки.

Сервисът на Карацев отново започна да причинява проблеми на първата ни ракета и първата почивка в сета дойде при резултат 2-1 в полза на руснака.

Четвъртият гейм бе много оспорван, като Карацев на два пъти поведе, но Димитров изравни за 30-30. След това обаче руснакът бе по-прецизен в решаващите мигове и стигна до пробив след непредизвикана грешка на Димитров.

Световният №114 продължи да играе много агресивно и уверено и приключи петия гейм с директна точка от сервис, увеличавайки преднината си на 4-1.

Следващият гейм бе по-добър за Димитров и първата ни ракета успя да намали изоставането си в сета.

Карацев бързo прекрати устрема на първата ни ракета и се доближи само на гейм от победата.

Димитров поведе в началото на осмия гейм, но това се оказа последният позитивен момент за него в мача. Карацев бързо си върна иницативата и реализира първия си мачпойнт, достигайки до полуфиналите на Australian Open.

#Григов Димитров #Australian Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »