Мариан Вълев чете "Голямата любов" на Добромир Банев: Известни актьори четат съвременни български автори

Мариан Вълев чете "Голямата любов" на Добромир Банев: Известни актьори четат съвременни български автори
A A+ A++ A

В петнадесети епизод на “Известни актьори четат съвременни български автори” Мариан Вълев ще ви прочете стихотворението “Голямата любов” на поета Добромир Банев.

Мариан Вълев е един от най-популярните съвременни български актьори.
Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Енчо Халачев през 1993 г. Участва в постановките на Театър 199 „Изгори го“ от Ланфорд Уилсън, реж. Христо Христов и „Подземни чайки“ от Алфонсо Вайехо, реж. Ивайло Христов. Първият филм, в който се снима, е „Граница“. Следващото му появяване е в „Лов на дребни хищници“. Играе ролята на Росен Гацов – Куката в „Под прикритие“.

Снима се в международни филмови продукции. Режисьор на филма "Лошо момиче", който бе представен в германските кинозали от Арт театър "Катя Костова".

Добромир Банев е български поет, юрист и публицист. Работи по специалността в различни адвокатски кантори и в Министерство на земеделието.

Междувременно пише за периодичния печат и електронните медии. Първата му книга „Еднакво различни“ излиза през 2011 г. Следват две книги, издадени в съавторство с поетесата Маргарита Петкова – „Абсурдни времена – 1 и 2“. По „Абсурдни времена“ в Театър „Сълза и смях“ се играе спектакъл в изпълнение на актьорите Нона Йотова и Петър Антонов. През 2014 г. излиза книгата „В понеделник ще е късно“.

През 2015 г. негови творби са включени в Антология „Поезия 21 век“ и в други сборници за съвременна българска поезия. В началото на 2016 г. излиза книгата „Зад огледалото“, включваща 33 негови стихотворения и 33 от Маргарита Петкова, а на 13 февруари 2017 г. се състои премиерата на „Аз съм в другото такси“ – сборник с къса проза, включващ и фотографии на Ивелина Чолакова. Отново на 13 февруари, но през 2019 г., издава поетичната си книга „Любов до синьо“.
Премиерата се състои на същия ден в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

На 6 февруари 2020 г. излиза интимната му лирика „Обичай ме бавно“. Книгата включва най-ембематичните и нови стихове на автора, премиерата е в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. По покана на Арт театър "Катя Костова" и Български културен институт книгата е представена от Петър Антонов пред многобройна публика в Берлин. Добромир Банев е автор на много текстове за популярната музика.

Приятно гледане!

Всички епизоди можете да гледате тук: https://www.facebook.com/ARTTHEATERB

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници