Ресторантьорите официално обявиха 4 бона награда за кадри на Мутафчийски или Ангелов в кръчма

Ресторантьорите официално обявиха 4 бона награда за кадри на Мутафчийски или Ангелов в кръчма
A A+ A++ A

Сдружението на заведенията в България дава около 4000 хиляди лева награда на този, който изпрати доказателства, че здравният министър Костадин Ангелов и шефът на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски посещават ресторант в условията на пандемия. Премията включва 2700лв. на ръка и 1160лв. под формата на ваучери за заведения. Плюс два ваучера за уикенд пакет за 2-ма с включени закуски.

„Мизата се вдига! Ще имаме ли победител?“, питат от Сдружението. Първоначално кръчмарите обявиха 1000 лева награда и още 900 лева под формата на ваучери, но за часове към нея се натрупаха куп бонуси, сумата в брой и ваучерите към нея растат, показва справка на страницата на браншовиците във Фейсбук.

Повод за обявената награда са получени сигнали, че двамата ходят по заведения и ресторанти, обясняват от организацията, както и надеждата да развалят плановете за празнество на двамата за вчерашня празник на любовта и на виното 14 февруари. Засега ресторантски кадри за двамата професори не са се появили.

„Повод за това наше действие са сигналите, които сдружението получихме, че въпросните хора посещават заведения, които според тях са най-опасни за разпространението на вируса и вече четвърти месец не работят. Оказва се, че най-вероятно това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица да нарушават собствените си заповеди. Смятаме, че именно те би следвало да дават пример на всички останали, а не обратното.

Напомняме, че ресторантите към хотелите не попадат към забраната за работа, но дори и това не би следвало да бъде оправдание за тях, ако все пак слуховете излязат верни.

Има и утешителна награда. Тя 100 лв. в брой и 400 лв. ваучери за снимка или видео на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, на началника на центъра по паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев или пък на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Заведенията отдавна обявиха, че не вярват на лицата от НОЩ, защото неколкократно са ги лъгали кога кръчмите и баровете ще отворят.

#ресторанти #награда #Венцислав Мутафчийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай