Здравният министър назначи комисия, която да разследва смъртта на 16-годишното дете върху шахтата

Здравният министър назначи комисия, която да разследва смъртта на 16-годишното дете върху шахтата
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина вследствие на токов удар.

Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на днешния ден, 15 февруари.

Здравният министър изпрати писмо и до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница „Св. Иван Рилски“, с което изисква, също в рамките на днешния ден, от лечебното заведение да предоставят на министерството цялата известна им информация по случая.

Оголен кабел в шахта може би е причинил смъртта на 16-годишния младеж в столицата. Това предположение направи пред БНТ заместник-кметът на община „Триадица“ Христо Вълчанов. Общината трябва да следи за нередности, но ние не можем да сме навсякъде. Това по никакъв начин не е оправдание, готови сме да съдействаме на органите на реда. Злополучният кабел води до търговски обект, който се намира на територията на болницата, каза още Вълчанов.

16-годишен младеж почина след токов удар в София. Инцидентът е станал вчера по обед в района на пешеходната пътека пред болница „Св. Иван Рилски” в София. По първоначална информация, младежът се подпрял на необезопасен уличен стълб на бул. „Иван Гешов”. Последвал токов удар, в резултат на който младежът почти моментално останал без сърдечна дейност.
Линейката е пристигнала на място бързо, пострадалият е бил откаран в най-близката противошокова зала. За съжаление, малко по-късно 16-годишният младеж е починал. По случая тече разследване.

#Костадин Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници