Радев: Парите, раздавани по телевизора, не достигат до най-засегнатите

Радев: Парите, раздавани по телевизора, не достигат до най-засегнатите
Президентство на Република България
A A+ A++ A

Трябва да имаме предизборна кампания на идеи и на принципи за излизане на България от дълбоката криза и на визия за бъдещото развитие на страната, а не кампания на компромати. Засега се очертава само кампания на компромати, което не е добре. Това каза президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси в Плевен, където участва в отбелязването на Деня на лозаря и празника св. Трифон Зарезан.

В отговор на въпрос за политическите процеси преди парламентарните избори, президентът Радев посочи, че ако трябва да отговори в контекста на  днешния празник, както лозето не ще молитва, а иска мотика, така е и с българската политика. „Трябва умно да „зарежем“ българското лозе, така че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод“, заяви Румен Радев. За предизборните коалиции държавният глава посочи, че е необходимо да мислим кой ще бъде най-добрият „купаж“, така че да даде наистина добър резултат. „Трябва да работим, иска се добра преценка, иска се правилен избор“, заяви Румен Радев и допълни, че се надява това да се случи на 4 април, за да имат изборите добър резултат.

Президентът посочи, че по всички личи, че след вота за Народно събрание се очертава сформиране на доста фрагментиран парламент. „Дали това е добре или зле ще покажат изборите и мъдростта на тези партии, които влязат в парламента, така че да се отстоява националният интерес“, коментира Румен Радев.

Попитан за вчерашния призив на министър-председателя в предизборната кампания да не бъдат замесвани деца, Румен Радев заяви, че това е „театър за наивници“. „Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство“, заяви президентът и допълни, че категорично не приема семействата да бъдат преследвани в политическа битка. „Протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никой“, коментира Румен Радев.

Държавният глава посочи, че огромни средства се раздават „от телевизора“ за справяне с икономическите последствия от настоящата криза с коронавируса, но категорично има ощетени. „Парите не стигат до засегнатите, а масовите фалити са факт, както и разорението на българите“, заяви Румен Радев и допълни, че още в началото на кризата е призовал политиците да не се правят на лекари и обратното.

 

#Трифон Зарезан #избори #криза #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"