Походът на Гришо в Австралия продължава на четвъртфинала

Походът на Гришо в Австралия продължава на четвъртфинала
Facebook
A A+ A++ A

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн. Поставеният под номер 18 Димитров елиминира миналогодишния вицешампион и трети поставен Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:4, 6:0 за близо два часа игра, предаде БНР.


В първия сет българинът преодоля пасив от 1:3, но взе следващите четири гейма и направи 5:3, за да приключи сета с 6:4. Във втората част Тийм отново поведе с 3:1, но Димитров изравни, а в края спечели три поредни гейма и след 6:4 поведе с 2:0 сета. Българинът изигра невероятна трета част, в която не загуби нито гейм и след 6:0 приключи двубоя с втория си мачбол. Димитров взе девет поредни гейма в края, за да спечели срещата.

"Това беше един от мачовете, през които трябваш да преминеш през сезона. Днес беше ден, в който всичко ми се получаваше. Успях да запазя концентрация, защото играх срещу един невероятен съперник. Щастлив съм, че достигнах до четвъртфиналите", каза 29-годишният българин, който продължава напред без загубен сет в първите си четири срещи.

За място на полуфиналите Димитров ще играе срещу дебютанта Аслан Карацев (Русия). Руснакът победи номер 20-Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4 за 3:28 часа. Карацев, номер 114-и в световната ранглиста, е първият тенисист след Алекс Радулеску на Уимбълдън през 1996 година, който достига до четвъртфиналите при дебюта си на турнир от Големия шлем. Той е и първият квалификант след Бърнард Томич на Уимбълдън през 2011 година, който достига до финалната осмица. 27-годишният руски квалификант загуби първите два сета, но успя да направи обрат срещу Оже-Алиасим.

Димитров и Карацев никога не са играли един срещу друг.

#Григор Димитров #Австралия #победа #Доминик Тийм #Аслан Карацев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »