Свети Валентин по време на пандемията всъщност е по-специален. Ето защо.

Свети Валентин по време на пандемията всъщност е по-специален. Ето защо.
A A+ A++ A

Може да пропуснете тези изискани срещи за вечеря или ходене на кино тази година, но денят на влюбените COVID-19 може да не е толкова лош.

Всъщност може всъщност да е по-специално.

Това е така, защото този празник от епохата на пандемия ни напомня, че силните връзки могат да издържат на много трудности - включително глобална пандемия.

Много двойки са прекарали безпрецедентно много време заедно през последната година. 

"С приятеля ми Алекс се срещаме от почти две години. Съвсем изведнъж се озовахме на хиляди километри един от друг, поставяйки ни под карантина със  семейства си и изправени пред 3-часова разлика във времето в продължение на пет месеца.

Благодарна съм, че беше готов да остане до късно и аз също коригирах графика си н, за да имам време да говоря с него. Непланираното разделяне ни показа, че връзката ни надхвърля физическата привързаност, тъй като все още се радвахме на (виртуалното) присъствие на всеки друг с нощни разговори с FaceTime и срещи в Netflix.

През юли се събрахме. Да бъдем заедно по всяко време имаше свои нови, уникални предизвикателства. Също така трябваше да разберем как да бъдем единствения спътник на другия и все пак да се фокусираме върху собствените си нужди.

Нашите комуникативни умения ни направиха по-силни. Чрез проби и грешки научихме предимствата на това да бъдем по цял ден заедо. Научихме как да се утешаваме, да се вслушваме в приказките на другия и да се фокусираме върху собственото си благополучие със забавни (но безопасни) дейности. Най-хубавото е, че научихме повече един за друг, нашите очаквания и стабилността на връзката ни.

Подобно на нас, тази година много двойки бяха притиснати да се справят с по-сериозните аспекти на дългосрочната връзка, като се научиха не само да бъдат мили и внимателни, но и съпричастни и комуникативни.

Научихме как да бъдем добри спътници и това е достойно за празнуване.

Така че този ден на влюбените, не бъдете тъжни, че сте останали вътре или разделени. Празнувайте, че сте го направили - заедно."

Ако празнувате от разстояние:
Изпратете домашен кекс на половинката си

Направете си виртуална среща

Използвайте Netflix Party, за да гледате филм заедно синхронно

Отделете време за видео чат


Ако все още сте под карантина заедно:
Играйте настолни или видео игри

Изпечете домашно ястие заедно за вечеря или поръчайте 

Гушкайте се на дивана и гледайте любимия си филм

Направете си пикник на терасата

Направете масаж на половинката си 

#Свети Валентин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »