Румен Петков: Мутафчийски е гологлаво пингвинче, което 11 месеца тероризира нацията

Румен Петков: Мутафчийски е гологлаво пингвинче, което 11 месеца тероризира нацията
A A+ A++ A

Продължава регистрацията на партиите и коалициите за предстоящите парламентарни избори. "АБВ" ще се регистрират днес, сами.

Председателят на партията Румен Петков заяви в "Денят започва", че още през октомври са заявили готовността си за партньорство и за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, но за съжаление разговор не се е получил.

"Имаме сериозни отлики с някои от политическите партии, нетърпимостта към корупцията, към тоя брутализъм в управлението, неспестяването на истината за уродливите действия на прокуратурата, мълчанието на някои от останалите в последните месеци на тая тема, и усещането за самодостатъчност от БСП", изброи Петков.

Той коментира, че и до ден днешен не знае защо той, президентът Първанов и д-р Желев са били изключени от БСП. По думите му, те са изразили ясно отношението си към енергетиката и то се е разминавало генерално с разбирането на тогавашното ръководство на БСП.

На въпроса защо не са се разбрали за коалиция с Мая Манолова, Петков отговори, че не обича да го лъжат.

"Когато един човек се изправя и казва: "Аз няма да правя политически проект" преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но според мен по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с един милион евра на Бойко Борисов", допълни председателят на "АБВ".

Той подчерта, че винаги са били против яхането на протеста, защото това е протест на гражданите. По думите му, опитът той да бъде яхнат политически е грозноват, а за съжаление това е станало.

Румен Петков коментира, че и преди е казвал, че няма да води листа по много причини. Едната е, че трябва да има мярка - и изброи, че е бил кмет, министър, депутат.

"Хората искат генерална промяна и ние това добре го разбираме. Ние кандидатираме млади и енергични хора, които са изключителни специалисти в сферите си", допълни лидерът на "АБВ".

Според Петков, ако един лидер вижда съществуването на собствената си партия, за да е в парламента, това е малко грозновато. Той коментира, че не само не му липсва присъствието в парламента, но и в последно време се гордее с отсъствието си там.

Доц. Атанас Мангъров имаше последователни действия през всички 11 месеца. А не като "гологлавото пингвинче", което тероризираше нацията. Това заяви по повод ген. Венцислав Мутафчийски лидерът на ПП АБВ.  

"COVID-19 има, но това ли е най-опасното заболяване? Колко души умряха по стълбите, колко не бяха приемани в болниците, починаха в домовете си от сърдечно-съдови заболявания", попита Петков в ефира на БНТ.

"Вероятно имат различия, така е в едно демократично обществото", коментира той изказването на Георги Първанов, който заяви, че не желае доц. Мангъров в листите на АБВ. 

"Много хора предложиха доц. Атанас Мангъров - членовете ни в Бургас, Варна, София и др. Той ще води листата в 23 столичен район", съобщи Румен Петков.

#Румен Петков #Венцислав Мутафчийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"