№2 сред най-възрастните хора за Земята - сестра Андре, пребори COVID-19 ВИДЕО

№2 сред най-възрастните хора за Земята - сестра Андре, пребори COVID-19 ВИДЕО
A A+ A++ A

Дни преди 117-ия си рожден ден френската монахиня Лучиле Рандон, която през 1944 година приема името сестра Андре, пребори COVID-19.

Най-възрастният човек в Европа си прави тест на 16 януари, но така и не развива симптоми на болестта. Пред местни медии тя заявява, че е "дори не е осъзнала, че го има".

Тя е поставена под изолация, отделно от останалите жители в дома за пенсионери в Тулон, Южна Франция. Сега сестра Андре се счита за напълно възстановена.

Сестра Андре, която е сляпа и използва инвалидна количка, с нетърпение очаква да отпразнува рождения си ден - въпреки че ще отбележи случая с по-малка група празнуващи от обикновено.

"Тя е имала голям късмет", каза Дейвид Тавела, говорител на пенсионерския дом на Sainte Catherine Labouré. Той каза пред вестник Var Matin: "Не ме попита за здравето си, а за навиците си. Искаше например да разбере дали графиците за хранене или лягане ще се променят. Сестра Андре не показа страх от болестта. От друга страна, тя беше много загрижена".

Сестра Андре е родена на 11 февруари 1904 г. Освен че е най-старият човек в Европа, тя е и вторият най-възрастен жив човек в света, според списъка на Gerontology Research Group (GRG).

На въпрос от френския телевизионен оператор BFM дали не се е страхувала, че ще се зарази с COVID-19, сестра Андре отговаря: "Не, не се страхувах, защото не се страхувах да умра. Щастлива съм, че съм с тук, с теб, но бих искала да бъда някъде другаде - да се присъединя към големия си брат, дядо си и баба си.

#коронавирус #най-възрастната жена на света

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"