Ченгета хванаха ало измамник и помощничката му

Ченгета хванаха ало измамник и помощничката му
МВР
A A+ A++ A

В резултат на проведени незабавни оперативни действия криминалисти на ОДМВР-Русе, със съдействието на колегите им от ГДНП, задържаха извършител на телефонна измама, съобщиха от МВР.

Разследването започнало след като възрастен мъж, станал жертва на измама, потърсил съдействие от полицията в Русе. Веднага по случая било образувано досъдебно производство, в рамките на което били предприети оперативно издирвателни действия.

Криминалистите изяснили, че на 7 февруари, за времето от 12 до 15:30 часа, непознат, представил се за внук на 90-годишния мъж,  е провел няколко разговора по телефона с жертвата. Убедил го да му „помогне“с 1 800 лв. -  парите му били необходими спешно, за да плати капаро в склад на митници при освобождаване на стока. Двамата се уговорили възрастният мъж да извърши паричния превод  чрез куриерска фирма.

В резултат на професионално проведеното разследване, в което се включили и служители от ГДНП, криминалистите от областната дирекция установили и задържали на територията на Варна 32-годишния извършител, жител на село Ветово.  Междувременно в Русе е арестувана и 53-годишна жена, също  от Ветово, която е изтеглила въпросната парична сума от офис на куриерската фирма.

Случаят е докладван на прокуратурата, работата по документирането му продължава.  Взетата по измамен начин сума ще бъде възстановена на потърпевшия.

#полиция #Русе #Ветово #телефонна измама #арести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »