Гришо продължава похода си в Мелбърн във вечерната сесия

Гришо продължава похода си в Мелбърн във вечерната сесия
A A+ A++ A

Григор Димитров ще играе във вечерната сесия на втория по големина корт Margaret Court Arena в сряда. Ден №3 от Australian Open ще даде начало на мачовете от втория кръг на турнира, в който българинът ще играе с участващия с уайлд кард представител на домакините Алекс Болт.

Мачът им е втори от вечерната сесия, която започва с двубоя на №2 при жените Симона Халеп и австралийката Айла Томлянович. Те стартират не преди 10 часа българско време и след края на мача им ще дойде ред на корта да излязат Димитров и Болт.

Българинът започна участието си след един от най-силните си мачове в последните месеци и чиста победа в три сета над Марин Чилич. Болт пък използва максимално поканата от организаторите, за да победи Норберт Гомбос в четири сета.

„Гледал съм няколко негови мачове, харесвам играта му, левичар, ще играе пред родна публика. Опитвам се да се фокусирам върху това, което мога аз да правя“ – така Димитров коментира следващия си съперник, който е 28-годишен и се намира под №166 в света.

В дневната сесия на Margaret Court Arena са двата интересни женски мача Арина Сабаленка – Дария Касаткина и Сорана Кърстя – Петра Квитова, както и срещата на №3 при мъжете Доминик Тийм срещу адаша му Кьопфер.

На Rod Laver Arena програмата ще започне с мача на завърналата се на корта Бианка Андрееску срещу Су-Уей Шие, победила Цвети Пиронкова в първи кръг.

Следващите мачове на централния корт са на Серина Уилямс срещу Нина Стоянович и на Новак Джокович срещу Франсис Тиафо.

Вечерната сесия започва с един от най-интересните мачове от втори кръг – Наоми Осака срещу Каролин Гарсия. След това своят мач трябва да изиграе и Александър Зверев, чийто съперник е американският квалификант Максим Креси.

Интересни мачове ни очакват и на John Cain Arena, където програмата започва със Стан Вавринка и Мартон Фучович преди на корта да излязат ветеранките Винъс Уилямс и Сара Ерани. Шампионката от Ролан Гарос Ига Швьонтек ще срещне Камила Джорджи, а във вечерната сесия е сблъсъкът между Ник Кирьос и Юго Умбер.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"