Любов по времето на коронавирус: Няколко истории за безгранична обич

Любов по времето на коронавирус: Няколко истории за безгранична обич
A A+ A++ A

Независимо дали сте чели романа „ Любов по време на холера“ преди или не, този Свети Валентин ще мине под знака на глобалната пандемия от КОВИД.

Вируса се разпространява почти навсякъде по света и изглежда, че любовта може да не е точно във въздуха в този Ден на влюбените. Но любовта по времето на коронавируса се доказва всеки ден, показвайки ни какво е истинската любов.

Последно сбогом

Сърдечно видео на възрастна двойка, която се сбогува един с друг в болницата, тъй като се твърди, че страда от новия коронавирус, набира популярност в Интернет. Видеото, видяно за пръв път в Douyin (китайския TikTok), разкрива умилителна сцена на двойка, лежаща на болнични легла, хванати за ръце, докато съпругата се мъчи да диша. Такава любов може да те просълзи.

 Поради хронична белодробна обструктивна болест (ХОББ), рак на белия дроб с костни метастази и коронарна болест на сърцето, 85-годишният Джан е приет в болница №3 на Синду в Ченгду, провинция Съчуан в югозападен Китай. 87-годишната съпруга Уен, която първоначално е страдала от болестта на Алцхаймер (AD), е приета в интензивното отделение в същата болница след остра дихателна недостатъчност.

Въпреки дни на опити да я реанимира, Уен се справя все по-зле. Джанг пожелал чрез децата си,  да я види. "В този живот може би никога повече няма да я видя", съобщава съпругът Джанг на децата си. - Просто искам да я видя.

С помощта и мерките за безопасност, осигурени от болницата, двойката най-накрая се срещнаха, легнали на болничните си легла, притиснати заедно. Първо Джанг хвана здраво ръката на жена си, като мрънкаше към нея през маската. "Тук съм", каза й той слабо, но успокояващо.

Уен почина ден по-късно, докато Джанг все още остава в болницата за лечение.

Любовни писма до съпруга ми 

Още от избухването на новия коронавирус в отделението за интензивно лечение на болница за традиционна китайска медицина в Ханджоу в провинция Zhejiang в източен Китай медицинският персонал е по-зает от обикновено. Заключването на болницата през този специален период остави посетителите, включително членовете на семейството на пациентите, без достъп до отделението. В тази местна болница обаче една купичка, в която ежедневно се оставя писмо е връзката на една възрастна жена с мъжа й. Любов,която не признава граници.

 
 
00:43

84-годишната Хуанг е хоспитализиран поради респираторни заболявания. Нейният 90-годишен съпруг Сън е предполагаем пациент с коронавирус, лекуван в интензивното отделение на третия етаж на същата сграда.

Хуанг обикновено посещава съпруга си всеки ден, носейки му любимите плодовете  - в отделението за интензивно лечение и докосвайки челото му, преди да си тръгне. Въпреки това, тъй като огнището на коронавирус принуди болницата да се заключи, възрастната дама сега дава плодовете на любимия си чрез медицински сестри всеки ден и обменя любовни писма със съпруга си.

Всяко любовно писмо започва с „скъпи мой съпруг" и е заредено с любов.Без никакви насилствени демонстрации, истинската любов е представена във всеки щрих от характера на техния почерк.

Сватба без гости

Избухването на коронавируса може да е попречило на много планове. Изглежда обаче не е съкрушило решимостта на младите китайски двойки да се оженят. Една двойка в град Джаоджоу, провинция Шандонг в източен Китай, направи сватба без гости с двуминутно обслужване, засвидетелствано от само четирима души, всички с маски.

Днес, 14 февруари, е предопределено да бъде различен. Новият коронавирус ни връхлита вече година, но истинската любов остава

#коронавирус #любов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »