Мирен протест срещу скандалния антиислямски филм в Афганистан

Мирен протест срещу скандалния антиислямски филм в Афганистан
Проявите бяха в знак на протест против американския филм „Невинността на мюсюлманите", възприеман в ислямския свят като гавра с пророка Мохамед. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Около 1000 студенти от Кабулския университет и стотина други афганистанци организираха мирни демонстрации в три района на Кабул, заяви шефът на полицията в града.

Проявите бяха в знак на протест против американския филм „Невинността на мюсюлманите", възприеман в ислямския свят като гавра с пророка Мохамед, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Междувременно предполагаемият създател на скандалната лента реши да не се връща у дома си в Серитос, щата Калифорния, след съботния разпит в полицията в родния си град, съобщи АП, цитирана от Дарик.

55-годишният Накула Басели Накула е бил оставен от заместник-шерифи на неназовано място и се предполага, че е започнал да се укрива. Домът му е обсаден от журналисти от няколко дни.

Федералните власти проверяват дали Накула, който бе осъден условно за банкова измама през 2010 г., е нарушил условията на присъдата си – да не използва компютри и интернет и да не приема фалшива самоличност. Ако бъде уличен, той може да бъде вкаран в затвора.

#Кабул #Афганистан #пророка Мохамед #Невинността на мюсюлманите #Калифорния #Накула Басели Накула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници