Някои от най-добрите филми за Свети Валентин правени някога

Някои от най-добрите филми за Свети Валентин правени някога
A A+ A++ A

Отново е това време на годината и - любовта е във въздуха. Какъв по-добър начин да му се насладите, отколкото свити на дивана си да гледате филм с любимия човек или с голяма купа пуканки? От съвременните фаворити като Price & Prejudice, до класики като Love Story от 1970 г. има безброй филми в жанра романс , така че ние сме тук, за да ви помогнем да изберете най-добрият, който да гледате в Деня на влюбените.

Пригответе се да се смеете, плачете и всичко между тях. 

Гордост и предразсъдъци (2005)

Има множество адаптации на класиката на Джейн Остин . Харесваме този заради земната му чувствителност, която все още поддържа хумора, остроумието и (да) сексуалното напрежение между Лизи Бенет (Кийра Найтли) и господин Дарси (Матю Макфайдън).

Любим цитат : "Въображението на една дама е много бързо; то прескача от възхищение към любов, от любов към брак за момент." -Г-н. Дарси

La La Land (2016)

В La La Land има великолепни костюми, шеметна хореография и пеещ, танцуващ Райън Гослинг. Как да не го харесваш?

Любим цитат : "Можете просто да напишете свои собствени правила. Знаете ли, напишете нещо, което е толкова интересно, колкото и вие." -Себастиан

Тетрадката

Емблематичната целувка под дъжда, прави The Notebook романтична класика, задвижвана от осезаемата химия между Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс, но това, което наистина предизвиква сълзите, е връзката между техните по-стари герои, изиграни от Джеймс Гарнър и майката на режисьора Касаветес Гена Роуландс.

Любим цитат : "Така че няма да е лесно. Ще бъде наистина трудно; ще трябва да работим всеки ден, но искам да го направя, защото те искам. Завинаги, всеки ден. Ти и аз ... всеки ден. " - Не

Ромео + Жулиета (1996)

Най-голямата любовна история на Шекспир, представена в неподражаемия стил на Баз Лурман - с не по-малко талантливият Леонардо Ди Каприо.

Любим цитат : "И когато умра, вземете го и го нарежете на малки звезди, и той ще направи лицето на небето толкова хубаво, че целият свят ще се влюби в нощта и няма да се покланя на мрачното слънце" - Джулиет

10 неща, които мразя в теб (1999)

Младата Aussie Heath Ledger се изправя срещу нахаканата Джулия Стайлс в класическата Шекспирова адаптация от 90-те години.

Любим цитат : "Мразя начина, по който говориш с мен, и начина, по който си подстригваш косата. Мразя начина, по който караш колата ми. ". —Кат (Стайлс)

Това се случи една нощ (1934)

В комедията играе Кларк Гейбъл в разцвета на силите си (тези трапчинки!), с Клодет Колбърт. 

Начинаещи (2010)

Освен сладката романтика между Юън Макгрегър и Мелани Лоран, излизането в края на живота на баща му (Кристофър Пламър) ни напомня, че романтиката е неостаряваща и е за всички.

Любов и баскетбол (2000)

Любовта, която цъфти между приятели от детството на баскетболното игрище в квартала, доказва, че приятелството е в основата на най-големите романтични отношения.

Любим цитат : "Всичко е справедливо в любовта и баскетбола." - Квинси

Истински роман (1993)

За тези, които не се впускат в традиционния ром ком, True Romance предлага всички стилизирани, насилствени, по сценарий на Тарантино трепети с любовната история на Кларънс и Алабама.

Любим цитат : "Okey dokey doggie daddy." —Алабама

#Свети Валентин #фими

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"