Борисов щял да строи гръцкия път до Маказа

Борисов щял да строи гръцкия път до Маказа
„Грехота е да стои проходът така и да не работи. Пó ли е добре?", каза Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В най скоро време министър-председателят Бойко Борисов ще предложи на гръцкия си колега Андонис Самарас пътя до Маказа от гръцка страна да бъде достроен от български пътни строители.

„За Маказа съм се разбрал с премиера на Гърция. Приятели сме още от опозиционните години. Просто ги няма тези пари да довърши километър и половина", коментира в Кърджали българският премиер, запитан кога ще бъде отворен проходът Маказа.

„Грехота е да стои проходът така и да не работи. Пó ли е добре?", каза още Бойко Борисов, цитиран от Дарик радио.

Попитан за упреците към него за това, че правителственият самолет е бил даван на „Бистришките тигри", той „контраатакува", като запита „защо са купени двата еърбъс-а втора ръка за над 100 милиона лева, от най-ниско тарифните, които са возили пътници по цяла Европа?".

„Защо ги купиха в последните дни на управлението си?", попита премиерът.

Според Борисов това е било „далавера" и е направено, за да се вземат комисиони.

„Тези самолети стават само за пътнически. Те вътре нямат монитори, масички. Като пътувам някой път с този еърбъс, си нося едни табуретчици и си слагам отпред кафето на табуретките. Питайте стюардесите дали не е вярно", каза още Борисов и подчерта, че това е правителствена далавера на правителството на Станишев.

#Бойко Борисов #министър-председател #премиер #Андонис Самарас #премиер на Гърция #България #Гърция #Маказа #Кърджали #Бистришките тигри #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"