Разнобой в АБВ заради Мангъров: Първанов обяви, че не го иска, защото вярва на Мутафчийски

Разнобой в АБВ заради Мангъров: Първанов обяви, че не го иска, защото вярва на Мутафчийски
A A+ A++ A

Бившият президент и експредседател на партия АБВ Георги Първанов се обяви против номинацията на доц. Атанас Мангъров за кандидат депутат от създадената от него партия.

"Има номинация на доц. Атанас Мангъров за депутат от АБВ, която аз не приемам", казва в интервю за 24 часа Първанов, който е създател на АБВ. В момента партията се ръководи от Румен Петков.

"Аз одобрявам действията на щаба, начело с ген. Мутафчийски, особено на фона на състоянието на тази битка в Европа и по света. Спорил съм задочно с доц. Мангъров, което предполага, че не приемам действията и поведението на доц. Мангъров, които внасят допълнително объркване у хората. В АБВ знаят моята позиция, но те ще решат какво е добро за тях", заяви бившият президент на Република България.

Самият доц. Атанас Мангъров ден след номинацията си за каннидат-депутат коментира в типичния си стил резкия завой в своя живот. По думите му шансовете на АБВ да влезе в парламента са малки и ако е искал да влезе в парламента, е щял да играе "на сигурно" и да бъде кандидат на ГЕРБ, ДПС, БСП или на Слави Трифонов.

"Никога не съм бил ляв. Баща ми ще се обърне в гроба, ако разбере, че съм с лява партия", заяви той.

Мангъров обясни, че се е съгласил да се кандидатира от гражданската квота, защото в момента вредите, които се нанасят, са много големи и не вижда друг начин, по който това може да спре. "Опитвам се, доколкото ми е възможно по този начин да се опитам да променя нещата".

"Аз съм доктор, но в политиката има всякакви - инженери, учители, лекари, т.е. медицината е част от нашия живот, а нашият живот е свързан с политиката, няма как да се опитваш да промени нещо, без да влезеш там по някакъв начин, обясни доц. Мангъров.

#Георги Първанов #Атанас Мангъров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай