Спецслужби проверяват железниците за далавери

Спецслужби проверяват железниците за далавери
Специализирана операция във връзка с извършени длъжностни престъпления в ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ стартира днес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализирана операция във връзка с извършени длъжностни престъпления в ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ стартира днес.

Днес на територията на София се провежда специализирана операция под ръководството на Върховна касационна прокуратура (ВКП), с участието на Национална следствена служба (НСлС) и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Операцията се провежда във връзка с образувано наказателно производство по отношение на сключени неизгодни договори от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) с отделни фирми, вследствие на което са настъпили значителни щети в размер на приблизителната сума от 50 млн. лв.

Производството е образувано през ноември тази година срещу виновно длъжностно лице от НКЖИ.

Разследването e във връзка с извършени длъжностни престъпления, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки, пране на пари и данъчни престъпления.

Операцията продължава. Извършват се обиски, претърсвания и изземвания на относими към предмета на делото документи, компютърна информация и т.н. в централата на националната компания, както и в други три офиса. Уточняват се и лицата за разпити.

#НКЖИ #сделки #операция #специална

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »