Борисов: Правителството се погрижи ОЦК - Кърджали да продължи работа

Борисов: Правителството се погрижи ОЦК - Кърджали да продължи работа
Бойко Борисов припомни, че в рамките на поредицата от разговори на правителствено ниво се е ангажирал лично с проблема и предотвратяването на фалит на производството. Снимка: МС
A A+ A++ A

Правителството направи всичко необходимо ОЦК - Кърджали да продължи да работи, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът е на посещение в Кърджали, където се срещна с граждани и работници от предприятието, съобщиха от правителствената информационна служба.

Бойко Борисов припомни, че в рамките на поредицата от разговори на правителствено ниво се е ангажирал лично с проблема и предотвратяването на фалит на производството.

Офшорната фирма „Хармони 2012" ЕООД спечели публичния търг за продажба на активите на ОЦК - Кърджали в петък.

Представителят на инвеститора Нягол Камбуров декларира, че Оловно-цинковият комплекс ще бъде пригоден към новите технологии, които скоро ще осигурят нови работни места.

На срещата премиерът Бойко Борисов обяви още, че в Мадан и Рудозем предстои скоро да влязат в сила два концесионни договора, които ще открият нови 900 работни места.

Според министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев инвестицията в ОЦК - Кърджали дава минимум 50 години бъдеще на цинковото производство в предприятието и икономическото развитие в града.

Той допълни, че ресурсът на комбината е бил изчерпан и инвестицията е от важно значение за продължаване на производствения процес.

Делян Добрев коментира още, че обявяването на несъстоятелност няма да навреди нито на инвеститора, нито на работниците, които при подобна процедура ще бъдат обезщетени максимално.

#Бойко Борисов #ОЦК - Кърджали #Кърджали #Нягол Камбуров #Мадан #Рудозем #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"