Силвестър Сталоун се сдоби с бг паспорт, без да знае

Силвестър Сталоун се сдоби с бг паспорт, без да знае
A A+ A++ A

Изработен фалшив задграничен паспорт на холивудския екшън герой Силвестър Сталоун е публикуван на сайта на МВР във връзка със задържаните деветима мъже в спецоперацията на ГДБОП и прокуратурата. Тя е била представяна на клиенти като мостра за високо качество на изработката.

Документът на Сталоун е открит заедно с огромно количество фалшива валута в организираната група.

Парите, открити при акцията, са около 360 000 долара и 410 000 евро, стана ясно на днешния брифинг.

Четирима от участниците в нея вече са обвинени. "Те са задържани за срок от 72 часа", съобщи пред журналисти ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова

Предстои да бъдат привлечени като обвиняеми и други лица в престъпленията.

„Изключително добре работиха от ГДБОП, работихме на територията на Ямбол. Групата е извършвала дейност по изготвяне на неистински пари - долари и евро. Става дума за печатница, разбита през 2018 г. в Слънчев бряг, в която отново се работи.

Мястото е абсолютно идентично. , коментира Маджарова. „Участниците в групата са идентични, включително и осъждани за предходната разбита печатница. Единият е условна присъда, другият е по инстанции”, уточни тя.

„Печатницата е спирала дейност в резултат на предходното досъдебно производство за иззети всички пособия”, каза още тя.

От думите на шефа на ГДБОП главен комисар Любомир Янев стана ясно, че престъпниците са били доста по-предпазливи са в действията си. „Имали са точно изразена йерархия – лидерът не се е виждал с крайните купувачи. Има лица, които се занимават с посредническата дейност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"