Проблем с тока остави много добричлии без вода

Проблем с тока остави много добричлии без вода
sever.bg
A A+ A++ A

Заради авария на помпена станция „Приморци“ голяма част от Добрич остана без водоснабдяване. През целия ден екипи на енергоразпределителното дружество и на ВиК оператора са се опитвали да отстранят аварията, но неуспешно, съобщава БНР.

От водното дружество заявиха, че до нормализиране на метеорологичната обстановка водоподаването ще остане нарушено. И през цялата нощ всички пътища от републиканската пътна мрежа в областта остават затворени.

Поради силния вятър и снегонавяванията пътищата все още са непроходими.

От Областното пътно управление информират, че ще се работи през цялата нощ.

Нуждаещите се от спешна помощ са били извозени до лечебните заведения, няма бедстващи хора, пациентите на хемодиализа са настанени в многопрофилната болница в Добрич.

Въпреки опитите през целия ден да бъде възстановено електроснабдяването на помпената станция „Приморци“ засега те са неуспешни, увеличени са мощностите на други помпени станции, но те не са достатъчни, за да осигурят вода за целия град, информира управителят на водното дружество в Добрич Тодор Гикински.

Основното притеснение е да се подсигури водоснабдяването на централната градска част, където е и многопрофилната болница в Добрич.

 

#Добрич #без вода #помпена станция #авария #пътища #затворени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай