215290 статии       |       463 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85545| EUR 1.95583| GBP 2.31733|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТО

Размер на шрифта:   

Испания, С.Македония и Грузия ще разрешат на българите там да гласуват на 4 април

27 януари 2021, сряда / 15:13; Коментари: 0
Send to Kindle
Испания, С.Македония и Грузия ще разрешат на българите там да гласуват на 4 април
Булфото

Министерствата на външните работи на Испания, Република Северна Македония и Грузия дадоха формалните си съгласия за откриване на избирателни секции на териториите на държавите за произвеждане на избори за народни представители в българския парламент на 4 април, предаде БГНЕС.

Испанските власти казват, че към момента не съществуват пречки за провеждане на изборите. Въпреки това в писмо до МВнР се отбелязва, че трябва да се следи развитието на епидемиологичната обстановка и действащите санитарни мерки към датата на провеждане на изборите.

Посолството ни в Мадрид ще се обърне директно към компетентните власти на автономните области, включително и към правителството на автономната област Мадрид, за да ги уведоми за полученото съгласие за организиране на изборите. След като Централната избирателна комисия определи със свое решение местата, в които ще се образуват избирателните секции и техният брой, мисията ни ще информира своевременно Министерството на външните работи, ЕС и сътрудничеството на Испания за адресите на избирателните секции, както и за настъпването на всякакви промени с цел предприемане на мерки по сигурността.

Външното министерство на съседите ни от РС Македония дадоха съгласие в помещенията на посолството ни в Скопие и на генералното ни консулство в Битоля да бъдат проведени парламентарните избори.

Във вербалната нота на грузинското външно ведомство се посочва: „Грузинските власти не възразяват срещу предложението на Посолството на Република България в Грузия да отвори избирателна секция в Посолството в Тбилиси с цел да позволи на всички отговарящи на условията български граждани, да упражнят конституционното си право на глас в следващите парламентарни избори в Република България”, информираха от МВнР.ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: