Хиляди на протеста на ресторантьорите: Музика оглася Триъгълника на властта (НА ЖИВО)

Хиляди на протеста на ресторантьорите: Музика оглася Триъгълника на властта (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

Над 4000 ресторантьори от цялата страна протестират в момента в „Триъгълника на властта“ в София. Движението е блокирано, а хората са категорични, че единственото, което искат е да се върнат отново на работните си места, за да могат да изхранват семействата си. На място продължават да пристигат още представители на бранша от най-различни краища на страната въпреки минусовите температури и лошите пътни условия.

Протестът е под надслов „Марш към свободата“, а всички са обединени от това, че трябва да бъдат отворени заведенията на 1-ви февруари.

"Не ни убива вирусът, убиват ни мерките и липсата на работа", гласят плакати на протестиращи.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че разбира проблемите на бранша, но не може да рискува да се увеличат броят на новозаразените и да се стигне до ситуация, в която трябва да се затвори всичко.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира, че в този протест няма логика, тъй като правителството е направило всичко, което бранша иска, а то е да бъдат изплатени обещаните помощи.

Според последната министерска наредба заведенията ще отворят врати чак на 1 март, като според ресторантьорите това ще бъде пагубно за целия бранш.

Протестът се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България и е искане за оставката на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, както и заведенията да отворят от 1 февруари. Според вчерашната заповед на министъра ресторантите в страната (извън тези в хотелите) остават затворени до 1 март.

Тогава те ще отворят при използване на до 50% от капацитета им, отстояние от 1,5 м. между облегалките на столове на две съседни маси и носене на защитни маски от персонала. Все още няма официална информация кога се планира да бъдат отворени нощните заведения.

Към този момент протестът продължава и се увелича все повече.

#протест #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"