Сметопочистващата фирма на легендата в овчарския скок Атанас Търев бе спипана в гигантски нарушения

Сметопочистващата фирма на легендата в овчарския скок Атанас Търев бе спипана в гигантски нарушения
A A+ A++ A

Огромното плаващо сметище край Своге все още не е почистено – край ВЕЦ "Своге“ все още плуват хладилници, телевизори, детски играчки, туби и бидони, гуми и седалки от автомобили.

Това, за съжаление, не е изключение. Репортер на телевизия bTV тръгна по следите на нерегламентираните сметища в страната.

Открито бе незаконното сметище и между Велинград и село Драгиново. Върху място, което и до днес е дом на риби и птици. Река Чепинска също е високо замърсена, както и река Искър.

На място продължават шофьори с камиони да разтоварват боклуци, въпреки наличието на регламентирани сметища. 

"КМД" - компания за събиране и транспортиране на отпадъци е фирмата, на която община Велинград плаща за сметосъбиране. Същата частна фирма се занимава със сметоизвозване и в Пловдив. Компанията е собственост на европейския шампион в овчарския скок - пловдивския мастит бизнесмен Атанас Търев. Наскоро синът на Търев пък бе спипан да празнува шумно рождения си ден в заведение, газайки противоепидемичните мерки, макар че е общински съветник и трябва да е за пример.

Парадоксално, но КМД е сред нарушителите, изхвърлящи тонове отпадъци на нерегламентираното сметище. След като кметът на Велинград се запозна с видеоматериал относно нарушение, той обеща да извърши проверка, и при установено нарушение - да последват наказания.

Оказа се, че по няколко пъти на ден тази фирма продължава да изхвърля боклуци на нерегламентираното сметище. Подаден бе и сигнал до РИОСВ - Пазарджик.

Последваха санкции за фирмата, нарушаваща закона, но и за градоначалникът на Велинград.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"