Големият Васил Михайлов слезе от сцената заради К-19

Големият Васил Михайлов слезе от сцената заради К-19
A A+ A++ A

Досега нищо не бе в състояние да сломи бойния дух на Васил Михайлов, който продължава да радва публиката с театралните си изяви дори на 82-годишна възраст. Ковид-19 обаче се оказа първият препъникамък в дългогодишната кариера на Капитан Петко войвода, който е отменил участията си в представленията на Театър "Българска армия“ заради пандемията и риска от заразяване.

През януари и февруари Михайлов трябвало по план да се качи на сцената и да изиграе култовата постановка "Железният светилник“. По съвет на близките и лекарите обаче преценил да не рискува здравето си, тъй като, макар и с намалена публика, залата е затворено помещение, а за човек на неговата възраст вирусът е по-опасен. Все пак артистът не е направил официалния си бенефис и не възнамерявал окончателно да спира с театъра, а просто временно, докато животът се върнел към старите си темпове.

Последните месеци Михайлов изкарал като домошар, а разходките му се изчерпвали с посещение на кварталните магазини, откъдето си пазарувал храна. Разчитал и на помощта на сина си и внуците. Последните две години бяха изключително тежки за доайена на киното и театъра, защото по-големият му син Александър си отиде без време, покосен от коварен рак. Актьорът, който разплаква и до днес с ролята си на Петко Киряков в стария български сериал "Капитан Петко войвода“, бе неотлъчно до него по време на болничния му престой, но и лекарите се оказаха безсилни пред заболяването му.

Михайлов има още един син – Асен, който е по-малък от покойния си брат. Смисъл след загубата титанът на "Армията“ намирал във внуците си и в 2-годишната си правнучка. Момиченцето носи екзотичното име Леа и е кръстена на принцесата от култовата филмова сага "Междузвездни войни“. Заради пандемичната обстановка виждал наследниците си по-рядко и със защитни средства, за да е сигурен, че няма да хване върлуващата навсякъде китайска зараза, допълва още "Ретро".

#Васил Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"