Шофьор на 19 г. причинил катастрофата с 5 жертви

Шофьор на 19 г. причинил катастрофата с 5 жертви
19-годишен младеж от Силистра е причинил тежката катастрофа в района на село Гарван на главния път Русе - Силистра, при която в петък загинаха петима души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

19-годишен младеж от Силистра е причинил тежката катастрофа в района на село Гарван на главния път Русе - Силистра, при която в петък загинаха петима души.

Младият шофьор със само 11 месеца стаж зад волана е водачът на лекия автомобил „Рено", който също е сред жертвите, предаде БНР.

Останалите три жени на 40 г., на 59 г. и на 61 г. и мъж на 64 г., всички от Силистра, са загинали на място при челния удар в тежкотоварен камион, завивал наляво, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

И петимата пътуващи в лекия автомобил са били близки роднини.

Според д-р Теодор Иванов, главен патолог в болницата в Силистра, травмите по телата на загиналите сочат, че една от главните причини за произшествието е високата скорост на автомобила.

Жестоката катастрофа е станала в един от опасните участъци в този район, при който отсечка от прав път навлиза в завой с намалена видимост.

Два са били товарните автомобили, които са се движели пред автомобила „Рено", съобщи тази сутрин Теодор Желев, окръжен прокурор на Силистра.

След успешното изпреварване на първия товарен камион, водачът не е видял, че има друг такъв, който прави маневра - завой наляво. Така при движение с висока скорост автомобилът влиза под ремаркето на втория тежкотоварен автомобил „Шкода Европа".

#катастрофа #Силистра #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"