Ямболски ченгета задържаха шестима за кражба на голяма сума от частен дом

Ямболски ченгета задържаха шестима за кражба на голяма сума от частен дом
Pixabay
A A+ A++ A

Служители на ОДМВР-Ямбол разкриха извършителя на кражба на крупна сума от частен дом. Разследването започнало на 21 октомври миналата година, след като в ямболската полицията постъпил сигнал за кражба на крупна сума и златни накити от дома на местен жител. По данни на потърпевшия деянието било извършено чрез отключване на входната врата на жилището. На местопроизшествието бил извършен оглед, а по случая - образувано досъдебно производство.

За разследването му бил сформиран екип, който предприел редица оперативно-издирвателни действия, насочени към изясняване на цялостната фактическа обстановка по случая. В хода на разследването е извършена голяма по обем работа, в резултат на която, полицаите влезли в следите на извършителя. 

Под надзора на Районна прокуратура – Ямбол, на 20 януари стартира мащабна полицейска операция на територията на областите Ямбол и Бургас. Действията са осъществени от служители на ОДМВР-Ямбол, Главна дирекция “Национална полиция“, ОДМВР-Бургас и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Сливен. Извършени са процесуално-следствени действия в 17 обекта /частни адреси и моторни превозни средства/. Намерени и иззети са общо около 54 000 лева и златни накити.

За срок от 24 часа са задържани шестима души. Изяснена е съпричастността и е повдигнато обвинение за извършено престъпление на единия от задържаните - 44-годишен мъж. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ- Ямбол.

#Ямбол #полиция #арести #разследване #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"