Арестуваха жена за печене на "неприлични торти" в Египет

Арестуваха жена за печене на "неприлични торти" в Египет
A A+ A++ A

Жена в Египет бе задържана за кратко, след като беше обвинена в печене на "неприлични" торти, съобщават местните медии.

Тортите, покрити с гениталии и бельо, изработени от глазура от фондан, били поръчани за рожден ден в ексклузивен спортен клуб в Кайро.

След като снимките станаха популярни , пекарят беше арестуван и по-късно пуснат под гаранция от 319 долара (234 британски лири).

Висше религиозно тяло предупреди, че такива печени изделия са забранени от исляма.

Дар ал-Ифта написа във Facebook, че продуктите, представящи сексуални представи, са „нападение върху ценностната система и груба злоупотреба с обществото“.

Съобщава се, че няколко жени, присъствали на рождения ден, също са разследвани, докато министерството на младежта и спорта проучва участието на клуба, домакин на частната среща.

Адвокатът по правата на човека Негад Ел Борай написа в туитър , че инцидентът потвърждава, че "има сегмент от обществото, с подкрепата на държавата, който иска да премахне всяко пространство за лична свобода в Египет под предлог за опазване на египетските семейни ценности".

Той направи паралели със случаите на няколко млади египетски жени, обвинени в престъпления, свързани с морала, във връзка с видеоклипове, публикувани в TikTok и други социални медийни платформи.

#Египет #торта #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »