Илиана Раева иска да оглави Федерацията по художествена гимнастика

Илиана Раева иска да оглави Федерацията по художествена гимнастика
Илиана Раева е решила да оглави Българската федерация по художествена гимнастика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Илиана Раева обяви в петък, че ще се кандидатира за президент на Българската федерация по художествена гимнастика, след като по-рано тази седмица се оттегли от поста треньор на националния отбор.

Това стана ясно по време на заседание на Управителния съвет БФХГ, който се проведе в петък, предаде „24 часа".

Досегашният шеф на Федерацията Мария Гигова се отказва от поста и няма да се кандидатира на предстоящото Отчетно-изборно събрание през ноември.

"Искам да бъда искрена с вас. Нямам предложение да стана министър на спорта. Имам само предварителен разговор без ангажираност", заяви Раева.

"Най-голямото ми желание и мечта е художествената гимнастика да стане най-популярният спорт в България. От тази позиция много бих се замислила и не съм сигурна дали бих приела друг пост", коментира още прославената спортистка и треньорка.

Извънредното изборно събрание ще се проведе на 14 ноември, като кандидатури ще се приемат във федерацията до 15 дни преди заседанието.

"Имам намерение да се кандидатирам за председател на нашата федерация. Работя по една много амбициозна програма по развитието на художествената гимнастика. Радвам се, че в лицето на Управителния съвет, на г-жа Гигова и всички ние, които работим тук, слагаме спорта пред личните си амбиции и това е най-важното, което трябва да се знае", сподели Илиана Раева.

"Наясно съм с проблемите в детайли, с промените, които трябва да се направят в различните звена и комисии, наясно съм какво й е необходимо на художествената гимнастика, за да продължи във възходяща линия. Имам един много сериозен пример пред себе си в лицето на Мария Гигова. Ще разчитам изключително много на хората около себе си, но първо, разбира се, трябва да бъда избрана. Държа да имам подкрепа на повечето клубове, не на повечето, а на много, а засега я имам. Не се страхувам да поема отговорността", добави тя.

#Илиана Раева #художествена гимнастика #ансамбъл #БФХГ #Българска федерация по художествена гимнастика #Мария Гигова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"