Три класа се връщат в училищата от 4 февруари?

Три класа се връщат в училищата от 4 февруари?
iNews
A A+ A++ A

Обмисля се от 4 февруари три класа от 5 до 12-и да се завърнат присъствено в училище, ако заболеваемостта продължава да спада.

Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов град Раковски, предаде БНР.

Ангелов допълни, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и ще бъде взето решение кои класове точно ще се върнат в училищата:

"Ако продължава да спада заболеваемостта под 120 на 100 000, ще разрешим три класа - от 5-и клас до 12-и, може би 7-и, който е най-важен, 12-и и сигурно 8-и или 5-и. Това ще го решим, ще имаме решение".

Министърът на здравеопазването определи като изключително сериозни нарушенията на противоепидемичните мерки в две от проверените през изминалата нощ заведения:

"Наложени са актове както на организаторите на събитията, така и на всички, които са присъствали, така че няма да се поколебаем да запазим здравето и живота на всеки един българин, каквото и да ни коства като контролна дейност. Продължаваме ежедневно".

Редица нарушения на противоепидемичните мерки установи полицията през изминалата нощ в столицата. Най-голямото от тях е в ресторант в известен столичен хотел, където е имало близо 60 души.

#училища #ученици #връщане #Костадин Ангелов #заболеваемост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »